Gastles minister Hoekstra in groep 5
10 februari

Op maandag 3 februari heeft groep 5B van de Kastanjelaan hoog bezoek gehad uit Den Haag. De minister van Financiën kwam naar hun klas om een les te geven over de wereld van het geld. De minister geeft één keer in de maand zo'n gastles, elke maand in een andere provincie. Dit was de eerste keer met nieuw lesmateriaal in een groep 5. 

Nadat hij zichzelf had voorgesteld begon hij met een uitleg over de miljoenennota. Dat was best ingewikkeld. Daarna bleek dat de leerlingen al heel veel weten over contactloos betalen, het geheim houden van pincodes en waarom je altijd om een kassabon moet vragen. Er is ook gesproken over papiergeld; waar het van gemaakt is, hoe je kunt controleren of je geld echt is en wat te doen als je vals geld in je portemonnee ontdekt. Ook is gesproken over het gemak van de Euro en in welke landen je allemaal al met de Euro kunt betalen. Uit ervaringen van reizen tijdens de vakanties konden de kinderen al heel veel landen opnoemen.

Het was een hele informatieve les die op een hele vlotte, in voor de kinderen begrijpelijke taal door de minister werd gegeven. De kinderen vonden het natuurlijk wel bijzonder om een echte minister in de klas te hebben en de aanwezigheid van leden van de schrijvende pers en een cameravrouw maakte het ook wel spannend. Het was een unieke ervaring voor de leerlingen en het was erg leuk om te zien hoe ze, nadat ze over de eerste verlegenheid heen waren, open en vrij antwoord gaven op de vragen en stellingen van minister Hoekstra. Hij genoot zichtbaar van de leuke en grappige antwoorden van de kinderen. De les is voorbij gevlogen en werd afgesloten met het maken van een groepsfoto in de hal.

Nadat de minister de pers te woord had gestaan, is er met enkele ouders nog een informeel gesprek gehouden over hoe leerlingen van groep 5 met geld omgaan, hoeveel zakgeld ze krijgen en wat ze ermee moeten/mogen doen. Fijn dat zij ook bereid waren om hieraan mee te doen!

 

Gastles minister HoekstraGastles minister Hoekstra

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren